top of page

Priroda oko nas

Područje Gorskog kotara ima vrlo raznolik biljni i životinjski svijet, a uz to što možete slučajno naletjeti na poneku životinju, postoji mogućnost za bližu vezu sa divljim životinjama.


Ukoliko ste željni adrenalina i izazova, predlažemo bearwatching - fotolov na medvjede te druge šumske životinje koje promatrate i fotografirate u njihovim prirodnim staništima hrvatskih šuma.



Za posjetitelje koji žele ipak malo opušteniji susret sa životinjama uvijek je opcija šetnja šumom ili posjet gateru (ograđenom zvjerinjaku). Japlenški vrh bajkovito je mjesto spoja čovjeka s prirodom, gdje uz šetnjicu imate priliku hraniti iz ruke jelene lopatare.


Jedni od najljepših stanovnika Gorskog kotara su leptiri. Lastin rep i Mali koprivar samo su neki od vrsta koje možete vidjeti na ovom pordučju, a ako želite vidjeti više vrsta na jednom mjestu – prava je lokacija za vas Čudesna dolina leptira koja se nalazi u blizini izvora rijeke Kupe


Okušajte se u branju borovnica, aronija ili pak gljiva, upoznajte endemske vrste ovoga kraja te uživajte u netaknutoj prirodi i čarobnim šumama!

bottom of page