top of page

Izletišta



Ukoliko pobliže želite istražiti čarobnu stranu Gorskoga kotara, nedaleko od našeg parka nalazi se mnoštvo jedinstvenih lokaliteta vrijednih posjeta.


Neizostavan izlet svakog posjeta Gorskom kotaru dva su pomalo skrivena dragulja u malenom naselju Skrad, Zeleni vir i Vražji prolaz. Prirodne zanimljivosti spojene u jedinstveno zaštićeno područje koje su zbog iznimne ljepote proglašene posebnim geomorfološkim rezervatom, a u sklopu izletišta nalazi se i planinarski dom Zeleni vir koji nudi i igralište za djecu. Posebnu pozornost zadnjih godina privlači zaštićeni krajobraz kanjona Kamačnik. Mjesto idealno za šetnju u kojoj priroda prenosi romantični doživljaj u kojem uživaju tijelo i um, a za savršenu kombinaciju tu je planinarski dom Kamačnik koji nudi okrjepu i dašak tradicionalne kuhinje.


Ako ste pak ljubitelji speleologije, u malenom mjestu Lokve nalazi se špilja Lokvarka, jedna od najljepših špilja hrvatskog krša, koja je ujedno i najdublji turistički uređen speleološki objekt u Hrvatskoj. Nedaleko od nje smjestila se i špilja Vrelo, posebno speleološko nalazište bogato životinjskim svijetom (špiljski pauci, leptiri i šišmiši) te unikatnim sigama koje očaraju svakog posjetitelja.


Izvor Kupe kao mjesto dodira s netaknutom prirodom, nudi nam šetnju kroz bajkovite prizore raskošne vegetacije i same rijeke. U blizini izvor nalazi se „čudesna dolina leptira“, dom za gotovo 500 vrsta leptira kao i ostalog životinjskog svijeta. Uz mnoštvo rijeka i potoka, ističe se i par jezera. Lokvarsko jezero, bogate i zanimljive povijesti, okruženo šetnicom koja u svako doba godine oduševljava velik broj posjetitelja. Tu je i jezero Lepenica, u malenom gradiću Fužine, koje je pogodno za kupanje i ribolov.


Uz navedena mjesta ovaj kraj sadrži još mnogo lokaliteta vrijednih posjeta i istraživanja. Uz dobru volju i organizaciju svoj boravak u Gorskom kotaru možete obogatiti jedinstvenim iskustvima.

bottom of page